Zondag 14 september

Relaxte dag vandaag. Lekker weer, 23 graden. Eerst nog even over gisteren. Weer politiecontrole. Dit keer een etterig mannetje. Die was erop uit, om even toeristen te pesten. Hij vroeg van alles, rijbewijs, verzekeringspapieren, etc, etc. Jelle reed dit keer, de meeste keren heb ik de politie controle moeten doorlopen, maar dit keer was Jelle dus aan de beurt. Uiteindelijk moesten we auto parkeren en moest Jelle het kantoortje binnen. We hebben ons weer van de domme gehouden en na een halfuur, kwam Jelle weer naar buiten en mochten we doorrijden.

We wouden vandaag eerst door de bergen naar Mendoza, maar helaas was een bepaalde route afgesloten. Dat schijnt wel een erg mooie route te zijn, maar ja, je kunt niet alles hebben. Toen zijn we maar rechtstreeks naar Mendoza gereden, onderweg nog even een omwegetje gemaakt, via de wijngebieden van Argetinië.

Tegen vijf uur waren we in Mendoza, leuk hotel gevonden, op een paar blokken van het centrum. Even een paar biertjes op het terras in de stad. Leuke stad Mendoza. Het is hier een iets welvarende streek van Argentinië. Komt misschien door de wijnbouw hier in de omgeving. Morgen gaan we naar de hoogste berg buiten de Himalaya, misschien, dat we die nog wel even gaan beklimmen.

Ons hotel in Mendozza

Zometeen nog een een stukkie vlees eten, bij volgens de Lonely Planet, het beste restaurant uit de stad. De eigenaar schijnt het vlees op twee grillen te bereiden. Eentje voor de smaak, en eentje om het te grillen. We zullen zien.

Als je denkt, dat alles in Amerika groot is, dan kun je je daarin nogwel eens vergissen. In Argentinië zijn de hamburgers groter en ook de bierflessen. Het bier op het terras, wordt  hier geschonken in 1 liter flessen, die je dan wel met z´n tweeën deelt.

Mendozza

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s