Maandag 15 september

Fantastische dag vandaag. Mooi weer, ongeveer 23 graden in Mendoza, ongeveer 4 graden op 4000 meter hoogte.

Vanmorgen eerst ander half uur gelopen, even de biefstukken van de afgelopen tijd, er af lopen.

Toen op weg naar het echte hoogebergte. Gereden via een fantastische weg, stijgend naar 4000 meter. We zijn gegaan, tot de Chileense grens, die lag op 4200 meter hoog. Hier was het dus 4 graden, maar wel mooi zonnig weer.

Hierna teruggereden naar het provinciale park, dat de hoogste berg buiten de Himalaya huisvest. Ruim 6.900 meter hoog. Hier konden we een stukje lopen, door de sneeuw, heen stappen. Het was behoorlijk zwaar, soms zakte je tot je knieeën, in de sneeuw weg, maar bij het uitzicht op de berg, werkelijk fantastisch, wat een knoeperd. Je kon een rondje lopen. Jelle had al genoeg geklommen, dus die ging terug, maar ik wou de ronde nog wel even afmaken, maar het werd met de meter zwaarder, echt een gevoel van alleen op de wereld, tussen die monsters van bergen. Ik ben doorgelopen, tot ik geen verdere voetstappen meer zag. Ik heb toen nog een voetstap gezet, als teken, dat ik het verst ben geweest, vandaag. Toen teruggelopen, nog een paar keer half in de sneeuw weggezakt, maar dat mocht de pret niet drukken.

Mount Aconcagua, hoogste berg, buiten de Himalaya

Hierna op de terugweg, nog even een natuurlijke brug bewonderd, ook erg mooi, en toen rustig teruggereden naar ….., ik weet de naam niet meer, waar we nu zitten, maar het is een wintersportplaatsje, op zo´n 100 kilometer van Mendoza.

Weer een leuk hotel gevonden. Bij het inchecken, hele verhalen van de hotel eigenaar, het enige wat we er ongeveer van wijs konden worden, was dat hij een keer in Amsterdam was geweest. Waarschijnlijk om er joints te roken. De douche was wat aan de koude kant, maar dat kwam doordat de geiser uitstond, waarschijnlijk had hij vandaag geen gasten verwacht, want het ski-seizoen zit er een beetje op en het zomer seizoen moet nog beginnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s