Dinsdag 16 september

Lekkere dag vandaag. Mooi weer, ongeveer 28 graden.

Vandaag de route gereden, die we zondag hadden willen rijden, maar toen was de weg afgesloten. Goed geslapen, bij ons ¨super de luxe¨hotel, alleen het ontbijt viel wat tegen, erg droog brood, en maar een soort beleg, maar ja, voor 120 peso, kun je ook niet alles verwachten. De eigenaar van hotel Vienna, was wel aardig, hele verhalen heeft hij verteld, maar waar het allemaal over ging, dat is voor ons de grote vraag.

In de auto gestapt, en weer een mooie route gereden, door een vallei, met aan de ene kant de Anders, met de flanken, nog behoorlijk besneeuwd, toppen tot 6.700 meter, en aan de andere kant, iets lagere bergen, maar ook nog altijd wel zo´n 4.000 meter hoog. De eerste 70 kilometer was gravel vandaag, gelukkig is onze Corsa, daar inmiddels wel aangewend.

Onderweg het Nationale Park El Leoncito aangedaan. Dit was wel niet zo spectaculair, als de parken eerder deze week, maar was zeker nog wel de moeite waard. Hier een stukje gelopen naar een waterval. De heenweg was gemakkelijke te vinden, dan de terugweg. De terugweg, waren we het pad kwijt. Jelle via de rietvelden terug, en ik via beklimmingen van 4 heuvels, eindelijk het pad teruggevonden, vele schrammen op benen en armen rijker.

Nationaal park El Leoncito

San Juan

Vanavond weer in San Juan terechtgekomen, bekend inmiddels, hier hebben we zaterdagavond ook al geslapen. We hebben een ander hotel gekozen, want Jelle vond de bedden in het vorige hotel, ietwat aan de smalle kant. Uitgekomen bij het beste hotel van de stad, we wouden hier eerst niet heen, het zal wel erg duur zijn, maar dat viel voor een 5 sterren hotel, alsbehalve tegen, 265 peso, nog geen 50 euro. Het contrast is wel weer erg groot, met gisteravond, maar dat is ook een beetje de charme van deze vakantie.

Vanavond konden we geen restaurant vinden, paar keer wat heen en weer gelopen, en uiteindelijk een van buiten wel een leuke tent gevonden. Maar toen ze met de menukaarten kwamen aanzetten, dachten we bij ons zelf al, we hadden beter naar een parilla kunnen gaan, maar ja we zaten eral, maar het waren voor ons, niet al te best sprekende Nederlanders, nog al moeilijke gerechten, maar gelukkig ze hadden ook nog pizza, het was wel weer een karwei, om de pizza, zonder kaas te bestellen, (om zonder kaas te bestellen, dat ging nog wel, maar m hem duidelijk te maken, dat iemand een pizza zonder kaas wou, dat was wat moeilijker). Het duurde wel erg lang, voordat wij onze pizza kregen, bijna een uur (dat scheen bij het resturant te horen), wij vonden het wel erg lang. De pizza was op zich nog niet zo heel erg slecht, maar om daar een uur voor te wachten ?. Het toetje hebben we hier maar niet meer genomen, nog een uur wachten zeker. Een ijsje maar genomen in de ijssallon. Ze hebben hier trouwens erg lekker ijs, komt door de Italiaanse invloeden hier in Argentinië. Het ijs schijnt hier bij de betere in de wereld te behoren, volgens onze ¨Bijbel¨, de Lonely Planet.

Nu nog even een biertje drinken, en dan genieten van ons vijfsterren hotel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s