Zaterdag 20 september, zondag 21 september en maandag 22 september

Back home again. Gelukkig wel, andere jaren kan mijn vakantie niet lang genoeg duren, maar nu zijn we weer blij dat we thuis zijn.

Afgelopen zaterdag de laatste etappe gereden naar Buenos Aires. We moesten nog 250 kilometer rijden. Met een rustig gangetje van 99 kilometer per uur naar de stad gereden. Tegen 3 uur waren wer in Buenos Aires, we hadden willen voorkomen, dat we door de stad moesten rijden, maar toch recht door de stad heen gereden. Gelukkig was het zaterdag, dat scheelt een flinke slok op een borrel qua verkeer.

Redelijk vlot Alamo gevonden. We waren blij, dat we onze auto konden inleveren. Voor mij nooit weer een Opel, van mijn langste levensdagen niet meer. Ze waren nu wel wat meer begrip vol bij Alamo, vooral de man, die erzat, die had de auto gezien, die kon zich niet voorstellen, dat wij daar levend uit waren gekomen. Hij werd er zelfs een beetje emontioneel van. Maar ja, toen weer over naar de orde van de dag, de papieren etc, inzake het eigen risico, en het brengen van de vervangende auto, dit werd gedaan door het vrouwtje, dat ons ook heeft geholpen bij het huren van de auto aan het begin van de vakantie. Ze verontschuldigden zich wel, voor het zeer botte gedrag van Alamo, ten tijde van het ongeluk.

Na alle papieren te hebben ingevuld, zijn we door de man van Alamo, naar het hotel gebracht. Het was hetzelfde hotel, als aan het begin van de vakantie. Het Grand King Hotel, Lafalle Street Buenos Aires, mooi centraal.

’s Avonds hebben we de een van de beste biefstukken van de vakantie gegeten. Lekker groot, mals, gewoon lekker.

We moesten zondags om half tien vliegen, dus we hadden de hele dag nog, die we nog even moesten doorkomen. Beetje gewinkeld, beetje gelopen, af en toe een biertje gedronken op Jelle’s verjaardag, 36 geworden. Jelle heeft nog een leren jas gekocht, mooie jas, voor weinig geld en tegen vijf uur zijn we naar het vliegveld gegaan. Dit keer niet genaaid, zoals de eerste keer, maar gewoon 95 peso’s. Omgerekend nog een 20 euro, voor een ritje van drie kwatier.

Ingecheckt, door de douane, onze laatste peso’s opgemaakt en klaar om te vliegen. We hadden helaas, niet zulke goede plekken als op de heenweg, maar de vlucht ging toch sneller, dan verwacht, een beetje geslapen. Dit is een voordeel, dat je een nachtvlucht hebt. Tegen half drie Europese tijd in Madrid aangekomen, toen moesten we nog wel even doorlopen, om de vlucht naar Amsterdam te halen, maar die had een beetje vertraging, dus dat liep ook allemaal goed. Nog even 2 en een half uur doorbijten, met vooral Jelle’s zere schouder, en mijn nog vier bulten op het voorhoofd (het wordt al minder, het waren er eerst 11), kwamen we tegen half zeven op Schiphol aan. Jelle werd opgewacht door Erna, en voor mij was er niemand (dat had ik ook niet verwacht), nog een bakkie gedaan en toen in de trein gestapt en tegen 10 uur waren we weer thuis.

Allesomvattend een mooie vakantie gehad, tot afgelopen woensdag toen wouden we het liefst naar huis. Veel gezien, mooi land, alleen af en toe verkeek je wel een beetje op de afstanden. Blij en dankbaar, dat we zoveel geluk hebben gehad en op een zere schouder van Jelle, een paar bulten op mijn hoofd en een gebroken tube tandpasta na, zo goed vanaf zijn gekomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s