Roadtrip Nieuw-Zeeland 30 november

Redelijk geslapen, om het uur wakker. Tegen kwart over zes opgestaan, de zon scheen vollop, het beloofde een mooie dag te worden. Vandaag zou een beetje een reisdag worden, en een beetje uitrusten van het afgelopen weekend. Tegen half negen in de auto gestapt en David bedankt voor het afgelopen weekend. We zouden rijden naar Nelson, dat ligt boven in het Zuidereiland. De route ging de eerste 100 kilometer over een mooie route door de bergen, zou een mooie fietsroute wezen. De eerste tussenstop was in Kaikoura, een plekje aan de kust, ietwat toeristisch, dit is de plek om walvissen te spotten, maar aangezien dat dat per boot moet en dat het 200 kiwi 💵 kost voor drie uurtjes, hiervan maar afgezien. Maar ook hebben ze hier seabert kolonies, wie seabert niet kent, zeehonden. Er was een grote kolonie op een aantal kilometers van Kaikoura. Het blijven erg leuke dieren om te zien. Ook een aantal jonge zeehonden waren aan het spelen in een riviertje en bij een waterval. Ze genoten vollop en konden er geen genoeg van krijgen. Hierna langs de kust, gereden tot Blenheim, een redelijke plaats.
En toen de laatste 💯 kilometer naar Nelson, langs een weg met veel haarspeldbochten op en af, een fietsersdroom, maar helaas was het een erg drukke weg, met veel 🚚,  en weinig berm, dus niet echt een optie. Geëindigd dus in Nelson, wat dus redelijk geïsoleerd ligt en alleen te bereiken is door die haarspeldbochten weg, maar het ligt wel schitterend aan de Tasman zee, of Baai en natuurlijk genoemd naar onze Nederlandse Abel Tasman. Eigenlijk de ontdekker van Nieuw-Zeeland.
Goed en relatief goedkoop motel gevonden. Voor 2 nachten geboekt, morgen staat er weer een mountainbike tochtje op het programma, 40 km, met 20 km klimmen en 20 km dalen, dus mooi in balans.

image

image

image

Plaats een reactie