Tour of Schotland 20 juni

Om een of andere reden, niet al te best geslapen. Maar de zon scheen vanmorgen, en volgens de voorspelling zou dat ook de hele dag blijven doen en dat is beter dan in Nederland, waar het de hele dag zou regenen. Dus wat dat betreft kun je beter in Schotland wezen. Na twee dagen zonder ei en bacon, stond dat vanmorgen wel weer op het menu, je kunt er goed op fietsen. Het enige nadeel van het zonnige weer, is dat ervan veel wind is. Windkracht 5 a 6 vandaag, had ik hem gisteren mee, vandaag had ik hem tegen. Tegen negen uur op de fiets gestapt.  Vanaf vandaag zijn we weer op de terugweg, hiervoor moeten we nog wel even de Highlands over. De route begon vandaag gematigd, lichte klimmetjes, door glooiend landschap.

image

Maar hoe verder, we naar het zuiden kwamen, werden de heuvels hoger, en de klimmetjes steiler, moest zelfs 1x van de fiets af, 30% volgens Garmin, dat was net iets te. Rustige weggetjes weer vandaag, weinig verkeer, alleen een beste puste tegenwind, en tegenwind en klimmen, gaat dus dubbelop. Pittige dag vandaag, maar na 92 km, aangekomen in Grantown-on-spey, toegangsdorp tot de Highlands. Was blij dat ik er was vandaag.

image

Moet ook maar weer een biefstuk halen vandaag, want na dik twee weken in het zadel, begint het toch wat te irriteren.
Goede b & b, zei ik gisteren, dat het de beste was, deze overtreft het weer. Het is 2 pond goedkoper en ik heb vannacht een knuffel.

image

Volgens de eigenaresse was het beste restaurants, Craigs Bar, goed bier en ze hebben maar 1 menu item, pies en patat. En laat ik nu een liefhebber zijn van Pies, dus dat kwam mooi uit. En de pie was erg lekker, ben je een meatpie liefhebber, dan moet je zeker hier eens heengaan. En het klaarmaken duurt minimaal een half uur, dus iedereen drinkt ook zeker, twee Pints, dus ook een goed business model.
Zal morgen wel weer wel klimwerk worden, door de Highlands. Gaan morgen naar Braemar, waar de koninklijke familie van Engeland, haar vakantieverblijf heeft, misschien kan ik Elisabeth nog wel even de hand schudden.

image

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s