Tour of Schotland 21 juni

Langste dag vandaag en voor de verandering, scheen de zon weer en er word geen regen verwacht. Het kan niet op in Schotland. Volgens mij hebben we hier beter weer gehad dan in Nederland, misschien niet qua temperatuur, maar wel qua regen.
Redelijk goed geslapen en na het standaard ontbijt, op de fiets gestapt voor de tocht door de Highlands of Schotland. De route begon met een klim van zo’n 10 km, niet bijzonder steil, dus was goed te berijden. Mooie omgeving.

image

Na deze klim, volgde een afdaling. Hierna begon weer een nieuwe klim, maar ze werden allemaal wel wat steiler, tegen de 20%. En dat niet 1 keer, maar wel vijf van die puisten. Op de laatste van de 20%, begonnen de benen wel wat te sputteren, en wat ook niet altijd helpt, is de 15 kg, extra bagage op de fiets. Maar we zijn alle puisten opgekomen.

image

Bovenop de puisten waren er schitterende views van de Highlands, en het was er ook wel wat kouder, en een paar druppen onderweg. Je kunt hier ook skieen in de winter. Op sommige heuvels/bergen lag nog sneeuw.

image

image

Op het laatst een afdaling van een km of zeven, ook wel lekker.
Ook nog wat cultureel gedaan vandaag. Het Balmalore Kasteel bezocht, het vakantiehuisje van de Engelse Koninklijke familie. Ik heb ze niet gezien, kan ook niet, want ze komen pas vanaf eind juli, en dan kun je het kasteel ook niet meer bezoeken. Op zich is het wel een mooi kasteel. Een van de velen in Schotland, net als Whisky distilleerderijen, elk dorp, dat er wat toe doet in de Hooglanden heeft er een.

image

image

Hierna nog negen mijl naar Braemar. Het enige waar ik nog niet echt aan kan wennen is de mijlen. Soms zie je een bord, dan denk je 20km, maar dan is het nog 1,6 keer zo lang. Voor het gevoel kun je beter km hebben.

image

Geëindigd dus in Braemar. Leuk plekje en ook weer een goede B & B.

image

Gegeten bij het plaatselijk hotel. Niet het beste eten van deze vakantie en ik zat middenin een bustour, waarin de gemiddelde leeftijd, boven de 80 was.
Na het eten toch nog maar even een heuvel beklommen. Ik had gehoord dat er prachtige vieuws waren en de calorieën van het eten kunnen ook weer een beetje verbrand worden. De klim was behoorlijk. Maar de vieuws waren fantastisch, dus de moeite waard.
Morgen een kleine 34 mijlen, zo’n 55 km, met naar verwachting nog 1 grote klim, want we komen nog langs een ski centrum.

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s