Cycling India 23 juli

Koud vannacht, onder het vriespunt, gelukkig had ik een lege waterfles met warm water mee, dat hield me de eerste uren wel warm, later kreeg ik het wel wat kouder, maar iedereen had het niet echt warm gehad, dus echt goed is er ook niet geslapen. 

Ontbijt was weer goed. Gelukkig was er voor de verandering ei. Daar kun je goed op fietsen.

Vandaag moesten we dus direct gaan klimmen. Deze klim beangstigde iedereen, omdat wij goed kunnen zien vanuit onze campingplek, hoe stijl dat ding was. 

Maar met goede moed begonnen, maar na 2 kilometer, ging het voor geen meter meer, problemen met de ademhaling, en zo erg, dat ik er van moest kokhalsen. Nu had ik dat in Tibet ook gehad, ligt aan de hoogte, boven de 4.500 meter en aan, dat we direct moeten klimmen. Dus heel erg rustig aan gedaan, zodat mijn ademhaling normaal bleef, fietste net niet achteruit.

Hierna een schitterende afdaling, 21 kilometer, alleen jammer, dat de weg, behoorlijk bumpy was, dus alles weer doof.

Maar de omgeving was schitterend, door een canyon, fantastisch.

Na een koe koffie, de tweede beklimming van de dag. Ging gelukkig al weer een stuk beter. Nog niet top, maar geen laat meer van kokhalsen, en kwam weer in het midden van het peleton binnen. Ben boven de 4.000 meter, niet meer de beste klimmer, daaronder wel, dus geen bolletjestrui dit jaar, aangezien de meeste beklimmingen boven de 4.000 meter zijn.

Na de lunch, nog 40 km, vals plat, naar beneden. Hier hebben we even met z’n drieen, de zware versnelling opgezet en even kop, over kop, deze 40km afgeraffeld. Conditie na de lunch was weer top. Maar geloof het of niet, de beste van ons drieen was, de 77 jarige australier, ongelofelijk, wat hij nog kan wegtrappen. Maar hij is wel de nummer 4 van de wereld, in de categorie 70 tot 80, of 75 tot 80.

De campingplek, valt misschien ietwat tegen, in vergelijking met de vorige nachten, maar de uitzichten zijn nog steeds bovengemiddeld. Alleen een klein riviertjes naar mijn tent, die wat rustig kabbellend geluid maakt. Morgen weer een ietwat zware dag, beklimming naar 5.300 meter, de een na hoogste berg, waar nog auto’s overeen kunnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s