Cycling India 26 en 27 juli

Over 26 juli valt niet al teveel te zeggen. Het was een rustdag, daar waren we eigenlijk wel aan toe, na 10 dagen de meest zware bergen te hebben beklommen en in tentjes geslapen te hebben. Maar helaas slecht geslapen, kussens werken niet mee. Verder een beetje rondgelopen. Het Leh Palace bekeken, viel wat tegen, maar je had wel een mooi uitzicht op de stad. Verder wat koffie gedronken, want de stad is zogoed als drooggelegd, er is bijna geen bier te krijgen, alleen in hotel van de Australiers. In ons hotel niet. Twee keer warm gegeten, twee keer kip, maar weer een andere varatie, eten is nog goed te doen hier. Voor 5 euro heb je een goed diner te pakken.

Verder dus weinig gedaan. De benen wat rust gegeven voor morgen, de grote dag, waar iedereen toch wel wat tegen opziet, 40 km klimmen, waarvan de helft gravel, en na 5.600 meter.

27 juli

Vandaag dus de grote dag, van de beklimming, 40 km klimmen en 40 km dalen en de helft gravel. Om vijf uur opgestaan, want we zouden om zes uur beginnen. Ontbijt naar binnen gewerkt en op de fiets gestapt. Ik zag er wel wat tegenop, omdat het een paar dagen geleden voor geen meter ging, toen we op 4700 meter aan het fietsen waren 

Maar gelukkig zijn niet alle dagen hetzelfde. Het ging vandaag geweldig. Direct van de start al, kwam al direct in mijn ritme, en heb eigenlijk de hele rit, het goede ritme kunnen vasthouden. Het was wel zwaar, vooral de gravel, maar gewoon doorbijten, en uiteindelijk kwam ik als eerste op de top aan, eigenlijk als tweede na onze gids. Het was ook weer een schitterende omgeving. Bergen blijven mooi en trekken, nu weer een nieuwe uitdaging zoeken, er zijn er nog wel een paar te vinden.

De meesten van onze groep hadden niet zoveel plezier aan de klim beleefd, maar iedereen heeft de top wel gehaald.

Hierna een afdaling van 40 km. Hieraan kan ik toch lang, niet zoveel plezier beleven. Je moet goed opletten, vooral op het gravel en nog extra in India, met die wilde autocoureurs en ik was ook nog wel wat moe, maar we zijn veilig in het hotel aangekomen.

Vanavond voor de verandering kip, maar wel weer een andere varatie.

Ook nog een voorstelling gezien met traditionele dans en muziek. Zeg maar het volksdansen in Nederland. Maar na drie dansen, had ik het ook wel gezien, misschien omdat, ik ook wel graag na bed wou en morgen ook weer vroeger, voor de vlucht na Delhi, en moet de taxi nog inpakken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s