Cycling India 29 juli

De twee zware Kingfishers hakten er wel in gisteravond. Na een aantal nachten met weinig slaap, en de beklimming van de berg, was twee zware biertjes, 8%, 0,7 liter fietsen, iets teveel van het goede. Werd om 1 uur ’s nachts wakker met een knallende hoofdpijn, maar een ibroprofen erin, en het werd weer beter. Verder goed geslapen.

Ontbijt is niet echt geweldig, wel ei, dus dat maakt iets goed.

Na het ontbijt, een tuk tuk geregeld voor de hele dag, 1000 roepies, 14 euro. Dus kan ik overal heen vandaag. Maar het eerste wat hij deed was mij afzetten bij een of andere toeristische winkel, waar hij waarschijnlijk provisie krijgt, met veel te dure produkten. Toen hij het voor een tweede keer proberen hem duidelijk gemaakt, dat ik niet zo mijn dag wou doorbrengen. 

Hierna zijn we naar een aantal monumenten geweest, zoals het rode kasteel. Was wel ietwat vergane glorie, er mag wel wat gerestaureerd worden. Bewaking was wel stevig. Je werd gefouilleerd, tas moest door de scan, en de politie is uitgerust met zware wapens.

Het is behoorlijk warm hier tussen de 35 en 40 graden, behoorlijke vochtigheids niveau, maakt dat je behoorlijk zweet. En met al die uitlaatgassen, wordt het er niet beter op.

Na het rode kasteel zijn we naar het monument van Mahatma Gandi geweest. Voor wie hem niet meer kent, dit was de man, die met vreedzaam protest India onafhankelijk maakte van Engeland.

Hierna na de India Gate, de Arc the Triomph van India. Leuk om te zien. Alleen een onuitroeibare plaag van mensen, die je iets willen verkopen. Zonnebrillen, rolexen, ja een echte rolex. En nog veel meer van dat prut.

Er is hier nog wel hele veel armoede. Als je bij de stoplichten stilstaat komen ze bedelen om geld. De eerste twee kun je wat geven, maar je kunt niet blijven doorgaan. En hele veel mensen slapen/wonen onder de viaducten in erbarmelijke toestand.

Wat dat betreft mogen we blij zijn, dat we in Nederland wonen. Je zou ook knettergek worden, als je hier een week zou moeten doorbrengen. Amsterdam vinden wij al druk, maar dit is 50x zo gek. Wat dat betreft ben ik straks wel weer blij om in het rustige Nijeveen te zijn.

Hierna nog wat rondgelopen en wat geshopt, biertje gedronken, wat rondgelopen en met Andrew nog wat gegeten, dit keer Fish and Chips, was wel benieuwd hoe ze dat in India klaar maken. Was goed te eten, alleen een beetje weinig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s