Ierland 2019 15 juni

De zon scheen vanmorgen weer eens, dus dat belooft veel goeds voor vandaag. Het is wel weer eens lekker om de zon te zien en niet alleen grijze wolken.

Toch wat variatie bij het ontbijt vandaag, wel ei, geen spek. Gekookt dit maal.

Het is Ierland, want toen ik op de fiets wou stappen regende het. Maar dit was een half uurtje en toen scheen de zon weer en die heeft verder ook de hele dag geschenen.

Vandaag naar Dingle. Dit is maar 18km van Anascaul, dus ook de Dingle ring er maar even bijpakken. De rit naar Dingle, was door de heuvels en niet al te speciaal. Om half elf was ik in toeristisch Dingle.

Direct doorgefietst na de Ring of Dingle. De eerste km’s waren nog niet zo bijzonder, maar toen begon een ontzettend mooie route. Een heel erg mooie kustroute, misschien wel de mooiste, zeker mooier dan de Ring of Kerry. Na elke bocht, weer een ander uitzicht. Je bleef maar foto’s maken. Het was wel druk met toeristen en veel toeringcars. Maar waar zijn de Chinezen. Je ziet ze overal, maar niet, of heel weinig in Ierland. Voordeel is dat ze mijn fiets ook niet kunnen omver rijden. Vandaag ook weer drie forten gezien, lijken allemaal op mekaar, dus die heb ik nu wel genoeg gezien.

Door de heuvels terug na Dingle. 1 klim en 1 afdaling.

Dingle is ook wel redelijk toeristisch. Veel B en B, en restaurants en ook de gebruikelijke giftshops, pottenbakkerij, etc. En Dingle heeft 1 bijzondere bewoner. Fuingi de Dolfijn. Dit is een wilde dolfijn, die regelmatig langskomt in de haven sinds 1984, en dan contact probeert te maken. Dolfijnen kunnen 50 jaar worden, dus het is aannemelijk, dat het steeds dezelfde dolfijn is.

Ierse koe gehad, niet slecht, maar ook niet echt goed, en nog een biertje gedaan in de pub met traditionele muziek.

Foto’s lukt niet zo vandaag, internet is niet super snel hier.

Morgen naar Ballybunion, dik 100km en over de Conor Pass, met 402 meter de hoogste van Ierland.

Plaats een reactie