Ierland 2019 16 juni

Eerst nog een paar foto’s van gisteren.

De zon scheen vanmorgen en de wind kwam uit het zuid tot zuid-westen en dat is goed, want we fietsen naar het Noorden.

Na het ontbijt op de fiets gestapt richting Ballybunnion. Strand gebied volgens de B en B eigenaar.

Er was eigenlijk maar 1 echte hindernis vandaag, maar dat was dan ook echt een hindernis, de zwaarste klim van Ierland, 7km, en de hoogste mountain pass van Ierland, wel 402 meter hoog. De klim was opzicht wel te doen, want het was steady 7%, dat is fijner dan van die klimmen, die steeds verschillende percentages hebben. Eenmaal in je ritme kachel je lekker na boven. Werd boven op de top weer beloond met een schitterend uitzicht. Alleen was het natuurlijk weer ietwat bewolkt op de top.

Na de top, een heerlijke afdaling, en toen was het meeste klimwerk wel gedaan voor de dag. Zo stond het in de papieren, maar het bleef nog wel aardig rollend omlaag en omhoog gaan. Zuid-Limburgse heuvels. Maar we hadden de wind in de rug, dus konden mooi door fietsen.

Nu waren de kliffen etc even voorbij en kwamen we langs mooie zandstranden.

Ook langs de grootste molen van Ierland, maar die heb ik maar overgeslagen, want molens genoeg in Nederland.

Het is toch Ierland, en dus kregen ik toch nog een bui op mijn hoofd. Werd wel even kletsnat, maar gelukkig duurde het niet al te lang en een half uur later scheen de zon weer.

De route ging nu iets verder weg van de kust, Zuid-Limburgse heuvels.

Tegen vier uur in Ballybunnion aangekomen. En op zich wel weer een goede B en B, alleen niet hellemaal stofvrij. Boven op de kast wordt het nog wel eens vergeten.

Had niet zoveel van Ballybunnion verwacht. Een stranddorpje met een strand and that’s it. Maar ze hebben hier twee van werelds beste golfbanen. Zelfs Bill Clinton heeft hier wel eens een balletje geslagen.

Maar de grootste verrassing was, dat ze ook kliffen hadden en die waren behoorlijk de moeite waard. Schitterend.

Morgen na Kilkee, ook daar hebben ze kliffen. Dus dat zal ook wel weer een mooie route worden.

Plaats een reactie