Ierland 2019 19 juni

De zon scheen niet vandaag toen ik opstond. Het blijft natuurlijk Ierland. Maar we zullen wel zien wat het vandaag brengt. Vandaag 77 km op het programma naar de derde stad van Ierland Galway.

Na het ontbijt, met ei en spek op de fiets gestapt en het regende. Gelukkig niet al te lang, maar wel lang genoeg om even kleddernat te worden, maar het droogde ook wel weer snel op. We hadden de wind grotendeels in de rug, dus dat ging wel lekker.

De route ging niet geheel meer langs de kust, maar beetje meer landinwaarts, maar af en toe schampte het de zee ook nog wel eens. Licht heuvelachtig, met af en toe een wat langere rechte steile klim, maar het was allemaal wel goed te doen. Alleen het zadel begint wat te irriteren, dus ik denk dat ik weer aan een biefstuk toe ben. De route gaat door de Burren, een wat vreemd landschap, met grijze heuvels, overal keien, en heel, heel, heel veel muurtjes, werkelijk alles is omheind met muurtjes van keien, die hebben ze hier genoeg en ook wij, 18 jaar geleden, zijn toen met de huurauto tegen zo’n muurtje aangereden, en het muurtje begaf het niet, die was sterker dan de auto, behoorlijke deuk was het toen.

Onderweg ook natuurlijk nog een kasteel tegengekomen. Kasteel van Dunguaire, deze was nog in redelijk goede staat, maar ben er niet na binnen geweest. 1 kasteel gezien en dat is wel genoeg. Ze lijken toch allemaal een beetje op elkaar.

Hierna de laatste 30 km na Galway. De route was/werd wat minder boeiend, want ik reed ook over een redelijk drukke weg. Maar ook niet elk gedeelte van deze trip kan even boeiend wezen.

Tegen half twee in Galway. Wel een leuk stadje, ongeveer 75.000 inwoners. Net zo groot als Zwolle ongeveer, alleen wel vijf keer zoveel pubs denk ik.

Eten is wel lekker, maar wel veel hetzelfde. Er zit niet heel veel variatie in de restaurants, ze hebben ongeveer steeds dezelfde gerechten op het menu staan, en andere keukens zijn ook wat moeilijk te vinden, Italiaan is er nog wel, en een Chinees en een kebab zaak ook nog wel, maar dan houd het wel op.


Morgen naar de Aran Islands. Moet 38 km fietsen na de ferry tegen de wind in. Moet er om half twaalf zijn, dus dat zou wel moeten lukken.

Plaats een reactie