Ierland 24 juni 2019

Het was nog wel bewolkt toen ik vanmorgen opstond, maar gelukkig regende het niet meer. De zon scheen nog niet, maar volgens de weerman zou die nog wel gaan schijnen vandaag. Ook in Ierland wordt het komende week relatief warm, maar nog niet zo warm als in Nederland. Graad of 25.

Na een goed ontbijt op de fiets gestapt. Eerst nog even na het begin van het fjord gefietst. Daar regende het gisteren te hard voor.

Meestal zie ik wat op tegen de laatste dag. Meestal heb ik het dan wel een beetje gehad, de route is meestal niet zo bijster interessant meer en ben wel een beetje moe. Maar dat viel vandaag allemaal wel wat mee.

Had weer de keus uit drie routes. Rechtstreeks langs de grote weg 50 km, via extra loop 75 km, of via superloop 120 km. Heb gekozen voor de superloop, omdat de beentjes nog wel goed aanvoelden.

Het eerste stuk ging door de heuvels en was niet al te lastig, maar het was wel een mooie route. Er stond vandaag geen wind, de windmolens stonden stil. Dus dat was wel lekker, al had je dan ook geen tegenwind.

Het tweede gedeelte was een pittig stuk. Een klein weggetje, en die zijn meestal lastig. Dit was nog wel even fors klimwerk. Ik moest de heuvels over. De zon scheen inmiddels ook, het was zelfs enigszins benauwd. Gelukkig kwam na al dat klimmen ook een lekkere afdaling.

De laatste 44 km was rollend. Omhoog en omlaag. Dit is altijd lekker. Je kan het op de macht doen. Natuurlijk ook weer een kasteel onderweg.

De route was het laatste stuk wel iets minder. Plattelands landschap, maar dat is vaker als je de stad

Tegen vier uur in Galway bij de b en B en zit de fietstocht erweerop. 1.250 km in 14 dagen. Niet gek. Ierland is een fantastisch land om te fietsen. Misschien wel een van de mooisten.

Vanavond voor de verandering eens de Ierse kebab geprobeerd. Prima te eten, al was het wel weer anders dan in Nederland.

Plaats een reactie